Jag i The City

Svar: x+1

Publicerad 2011-01-19 21:03:24 i Me, myself and I,

Idag hade jag arbetsintervju ang ett assistent jobb. Ett av kraven var att man hade körkort och bil, och det har ju jag. Skulle vara där klockan elva. Tjugo i elva ringer jag dit och meddelar att jag inte får upp bildörren.

Jag missar alltså min arbetsintervju på grund av att jag inte får upp bildörren. Detta är ett jobb där jag vid två tillfällen fick försäkra dem om att jag hade körkort och bil. Då känner man sig sådär häftig när det faller på att man inte lyckas få upp dörren.

Fick åka iväg (med buss) till biltema och köpa en batteriladdare, men jag vet inte om bilen har totalfrusit eller om det är batteriet. Det borde vara batteriet och att låset har frusigt. Men eftersom jag inte kommer in i bilen kan jag inte starta den. Och eftersom man öppnar motorhuven innefrån kommer jag inte åt att sätta laddaren (vilket jag för övrigt inte har en aning om jag ens klarar av att göra). Får testa i morgon igen, fick nämlegen en ny chans på fredag. Hoppas hoppas.

För övrigt så:

(2x-1)^2-(x-1)(2-5x)-(3x-2)^2=
4x^2-2x+1-(2x-5x^2-2+5x)-(9x^2-10x+4)=
4x^2-2x+1-2x+5x^2+2-5x-9x^2+10x-4=
Svar: x+1

Detta är vad jag har pysslar med de senaste fem och en halv timmarna. Varför kan man fråga sig?
Jo för att jag har fått för mig att jag vill bli fastighetsmäklare.

Men nu ger jag upp, hjärnan vill inte mer.

                                                      
Gone, doing nothing.

Paradrätt

Publicerad 2011-01-18 18:20:20 i Me, myself and I,

Idag har jag gjort en pizza. Den mat som brukar komma från mig (vilket händer väldigt sällan) brukar vara hejdundrande äcklig. Men detta var den godaste pizza jag någonsin ätigt! Borde få ett pris för denna paradrätt!

Gjorde kanske inte degen eller så, men bestämde och la på alla sakerna, avgjorde till och med hur stor mängd ingredienser det skulle vara på den.

 Såhär fin blev pizzan!

  Pizzan till ära intog vi denna måltid i köket.

Och eftersom kökslampan gick sönder blev det en candlelight dinner
Fast numera äter vi oftast i köket, kan ha något med att göra att vi har två flyttkartonger som soffbord..

Gjorde min tenta igår. Analyserade en scen ur barnen i bullerbyn. Dels utifrån gesellschaft och gemeinschaft (gud, vad jag är trött på att skriva just dem två orden) och från ett femenistiskt perspektiv.
Stackars Astrid Lindgren vad sågad hon blev. Om någon som bestämmer läser den uppsatsen så kommer hon aldrig att hamna på någon 200-lapp. Nej, ser man till vad där står är hon ett riktigt monster. Fast nu lämnade (och skrev) jag in tentan 23.35 igår. 20 minuter innan deadline.

Tiden kan ha påverkat innehåller.

Hehe kuligt värre

Publicerad 2011-01-15 15:31:01 i Me, myself and I,

Peppar mig själv lite med skoj, innan ett hav av redbullvodka kommer att intagas.

Fast att kalla det redbull vodka är nog att överdriva. Någon polsk sprit och euroshopper energidricka stämmer bättre.




Enjoy

Konversation om matlagning

Publicerad 2011-01-14 18:32:17 i Me, myself and I,


J: Vi borde äta potatisgratäng idag.
T: Mm, kan vi väl..
J: Då behöver vi typ poatatis och grädde.
T: Vadå, ska vi GÖRA poatisgratängen???


Tog för givet att hon menade på påse. Men kyckling och sås köpte vi färdiggrillad och på burk i alla fall.

Så kallat besök

Publicerad 2011-01-12 16:26:22 i Me, myself and I,

Idag var det en gubbe här och lagade toaletten.

Stackars sate har nog aldrig blivigt överfallen av så mycket prat av någon innan.

Iallafall inte av någon under 65..

Glada nyheter

Publicerad 2011-01-11 17:53:11 i Me, myself and I,

Idag har jag vatt på Arbetsförmedlingen. Det tog ett litet tag att komma dit, men tack vare Hitta.se och egenhändigt gjorda kartor gick det till slut!

På arbetsförmedlingen hade dem glada nyheter. I mitten av februari blir det inte mörkt förren vid halv fem! Wow, låter underbart. Ja, bästa nyheterna hade väl varit om dem hade haft lite jobb över till mig, men nyheten om solljus slog faktiskt väldigt högt. Jag var klar där vid två, och då började det bli mörkt.

En sak som jag är ganska trött på är att allt som jag har i min hand försvinner efteråt. Faktiskt väldigt (oj, nu e spaghetin klara) irriterande. Hur ska jag kunna koka pasta utan min mobiltimer?

Nu ska jag äta mina spahetti, jag hittade mobilen efter en liten stund nämligen.

//Tinaf

Registrering och datorer

Publicerad 2011-01-10 13:23:00 i Me, myself and I,

Idag misstänke jag att det var registrering på min Ma c kurs. Hade för mig att jag läste det i mitt antagnings mejl. Fick lita på min misstanke eftersom jag råkade radera det mejlet. Det var lite dumt, speciellt eftersom man skulle ha med sitt antagningsbesked.

Men det fungerade alldeles utmärkt att registera sig utan också. Men hon såg lite skeptiskt ut när jag sa att jag hade raderat beskedet. Dem skickar nämligen int eut antagnings besked per melj, utan i brevform. Så hon trodde nog jag ljög.

Men eftersom jag precis kommit hit och inte fick min post i skåneland så bad jag om att få det på mejl, så att jag inte skulle råka missa något viktigt (vilket jag höll på att göra endå, typ registreringen).

Sen frågade hon mig om jag verkligen inte skulle läsa något annat också, de hade visst jätte många datakurser..




 
                                                      
 

Livet just nu

Publicerad 2011-01-09 18:09:03 i Luleå,

Jag skriver inte så mycket, inte därför att jag har för mycket att göra och inte hinner, utan tvärt om. Jag har inget att göra och således inget att skriva om. Kan inte ens skriva om intressanta tv program. Tv modulen till com hem kortet fungerade nämligen inte i tv:n så jag har inga kanaler att se på. Bara ettan, tvåan, fyran, och lokal tv. Väldigt suddiga sådana med.

Men i morgon ska jag försöka ta mig till matte c skolan och registrera mig. Tror i alla fall att det är i morgon jag ska registrera mig. Fick antagnings beskedet per mejl med intruktioner. Tyvär råkade jag radera det mejlet. Så det blir lite svårt att visa upp antagningsbeskedet också. Men det löser sig nog endå.

Sjuk har jag vatt också, så någon träning har det inte blivit. Får verkligen hoppas att det är över snart. Det känns ganska snabbt i kroppen när man inte tränar. Och den vänjer sig snabbt vid att få träna och ha det bra. Har i alla fall hittat ett gym jag tänker ta mig till så fårt jag kan andas normalt igen.

http://www.inpuls.nu/

Nu börjar skidskytte, får se om det är lönt att titta. Utför är ganska meningslöst för man ser inte tiderna när bilden är så suddig.

Den vilda jakten på tvättstugan.

Publicerad 2011-01-07 14:25:49 i Luleå,

Insåg häromdagen problematiken med att inte titta på lägenheten innan man tar den och flyttar in. Ingen visar en området och därmed tvättstugan! Och det är inte bara vart man ska tvätta som är frågan, utan även vart jag ska slänga sopor?

Det är jätte stort här (och behöver jag säga att det är täckt under tonvis med snö?) och bara ett virrvarr av byggnader, helt omöjligt att hitta något på egen hand. Och ingen karta har jag heller.
Efter långt om länge fick jag tag på en kvartersvärd, som först inte heller kunde komma på var jag skulle tvätta (det finns nämligen nio tvättstugor).

När han tänkt och tänkt och tänk, (och berättade att hans pappa bodde i skåne också) visade det sg att den låg till höger ut från porten 15 meter bort! Kalas, då kilar jag dit!
Sprang runder i källaren ett tag och lyckades lokalisera ett gäng tvättmaskiner.

Men var tusan bokar man då? Gick inte att hitta.
Träffade en tjej i trappan som jag utbytte flera meningar med, vi skrattade lite åt varandras tokiga dialekter och sen visade hon var man bokade sig.
Hade givetvis stått och glott på tavlan utan att se den, det brukar bli så.

Det var dagens höjdpunkt.

Luleå

Publicerad 2011-01-06 15:49:08 i Luleå,

Jahapp, nu var jag här då. Det är snö, kallt och mörkt.
Hann inte mer än hit så blev jag sjuk. Det är något med min kropp som gör att så fårt jag ska flytta så får jag feber, tredje gången i rad nu!

Fast dem andra gångerna har det inte vatt så farligt mycket feber. Igår hade jag 39,3 grader. Då var det lite jobbigt att skruva ihop möbler faktiskt. Vid 19 tiden gav jag upp och gick och lade mig. Hade en helvetes natt utan piller för att låta febern göra vad den skulle. Och TADA idag är de väck! Dunderförkyld, visst, men det kan jag ta.

Binki trivs toppen bra.

Om

Min profilbild

Tina

Det här i mitt nya liv i den stora iglon som kallas Luleå, norrlands metropol! Här ska jag försöka överleva utan att bli till glasspinne, plugga och parta! Det ska bli fastighetesmäklare av mig såsmåningom, har bara inte riktigt kommit in på ltu än, men det löser sig..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela